Opstart af specialsport

Vi hjælper jer godt i gang – og støtter op undervejs.

Målgruppen

Lad den være bred og mangfoldig – på kryds og tværs af forskellige typer særlige behov. Gruppen bliver mere harmonisk og bedre balanceret, når alle ikke er udfordret på de samme områder. Senere kan I definere mere præcist, når I ser hvem der er med.

Træner & frivillige

Jo mindre erfaring med målgruppen, jo flere redskaber og værktøj, tager vi i brug – men der er ingen krav til at man som træner skal have helt særlige egenskaber eller kendskab. Men det er godt at være mange om holdet, for så er det meget nemmere at starte en sports-fest, som deltagerene kan blive en del af.

Banetid og faciliteter

Ja – lige dér hvor alle andre også gerne vil.. mandag-fredag 16-18, eller lørdag klokken 10.. eller også bare dét der kan lade sig gøre 🙂 Gerne i nærheden af klubben..

Praktisk planlægning

Der skal være mulighed for online prøvetilmelding – kan sagtens ske gennem Specialsport.dk. Prisen skal afspejle foreningens øvrige kontingenter. 

Rekruttering

Vi starter med en online Facebook kampagne og supplerer med flyers til nærmeste specialskoler. Derefter laver vi besøg og skolesamarbejder.. målet er at starte med få deltagere og langsomt bygge op til 10-15 deltagere efter et års tid. Det er ikke en fordel at starte mange!

Opstart

Nu skal der findes velkomstgave til de nye medlemmer frem! Gerne en trøje eller noget andet sejt med klub-logo på.. i det hele taget kan dette hold ikke få for mange gaver og medaljer.

Inklusion & foreningsliv

Først skal der arbejdes med fællesskabet og den gode energi internt på holdet og med trænerstaben. Efter et års tid skal der arbejdes systematisk med at finde gode måder hvor holdet kan bidrage til det store fællesskab i klubben gennem synlighed, deltagelse og frivillighed. Stadig på helt særlige præmisser, alt efter muligheder og kompetencer..

TO DO LISTE

Brug listen til forberedelse eller lad Specialsport.dk hjælpe med alt det praktiske omkring opstarten.

Kurser i specialsport

Tilmelding til E-guiden

Specialsport udstyr