forskning

Viden & forskning omkring børn og unge med særlige behov og sport

Indsatser der virker

Videncenter om Handicap har udgivet et notat om hvilke indsatser der skaber bedre adgang til sport og foreningsliv for børn og unge med særlige behov og handicap - og Specialsport.dk er selvfølgelig med 😉

Læs om indsatserne2023

Viden om deltagelse

IDAN har samlet op på eksisterende viden om barrierer og potentialer, herunder at afgrænse målgruppen og italesætte forskellige typer af funktionsnedsættelser i relation til deltagelse i idræt og motion i hverdagslivet.

Læs rapporten2022

SEDY 2

Sport Empowers Disabled Youth 2 (SEDY2) is a three-year (2020-2022) EU Erasmus Plus Sport cooperation project that continues to develop the provision of sports for children and young people with disabilities and special needs. 

Read More2022

Systematisert kunnskapsoversikt.1995 - 2019.

Deltakelse for barn og unge med funksjonsnedsettelser, med særskilt vekt på deltakelse i fysisk aktivitet af Anne-Merete Kissow og Lena Klasson

Psst: Børn og unge med særlige behov deltager stadig meget mindre i fritids- og foreningsaktiviteter end andre unge..

Læs undersøgelsen her2021

Vidensportalen: Udviklingshæmning og sundhedsfremme

Socialstyrelsen har samlet den seneste evidens omkring viden og indsatser omkring mennesker med udviklingshæmning og sundhed.

Læs mere2021

Salfa:Kids

Syddansk Universitet forsker i hvordan kommuner kan udvikle politik og praksis, der understøtter fysisk aktivitet for børn med handicap.

Læs mere2020

SEDY 1

Sport Empowers Disabled Youth 1. An EU project with the ERASMUS Plus.

Knowledge of the fit between demand and supply considering sport for children with a disability and the best ways to support this group.

Read the results2017