Specialsport fortællinger

Silas Grå
Silas
Tobias Grå
Tobias
Frederikke Grå
Frederikke
Thamaru Mohammed Graa
Mohammad
Simon Graa
Simon
Silas e1692803583388

Silas går til svømning

Silas har aldrig været aktiv med sport før, men da Specialsport.dk lavede et samarbejde med hans skole, fik han lejlighed til at prøve en masse sport af gennem Projekt Sportspraktik, støttet af Egmont Fonden. Eleverne ‘sportsshopper’, hvilket betyder at eleverne ad 2 omgange stationstræner forskellige sportsmuligheder. Der efter vælger eleverne hvilken sport og forening de gerne vil i praktik hos. Her var Silas ikke i tvivl :-).

I dag er Silas stadig aktiv og nu indmeldt i Parasport Aarhus Svømmehold, som træner hver onsdag – i øvrigt sammen med 3 andre kammerater fra skolen.

Afspil video

Behov

Tobias går til håndbold

Da vi mødte Tobias var han 14 år gammel og havde en del udfordringer i form af infantil autisme, indlæringsvanskeligheder og slem OCD. Han ville rigtig gerne gå til noget sport. Gennem Specialsport fandt han frem til, at han godt kunne lide at gå til håndbold.

Der er nu gået mere end 6 år siden Tobias begyndte til håndbold og han  er blevet en del at et fællesskab, har han udviklet sig virkelig meget i form af langt højere selvstændighed, behov for mindre hjælp og har fået flere venner.

Behov

Tobias til haandbold min
frederikke transparent e1692803684785

Frederikke går til karate

Frederik er 11 år gammel og går på specialskole for børn med svære generelle indlæringsvanskeligheder. Det kan være svært for Frederikke at give udtryk for præcis hvad hun tænker, men da muligheden bød sig, var hun ikke i tvivl: Frederikke pegede gentagende gange på kampsport som netop hendes sport!

I dag har Frederikke gået til karate i mere end et år og der er nu flere dele af træningen, som Frederikke deltager helt selvstændigt i – og så er der dele hvor én juniortræner går ind og guider. Men det er ikke længere mor og far der er med inde på træningsmåtten og det er Frederikke meget tilfreds med – hun elsker at få gi’en på og tage af sted til karate-træningen.

Behov

Mohammad går til badminton

Mohammad var et af de første børn som blev tilmeldt Egmont Fondens sportspraktik indsats på Stensagerskolen – familien havde i flere år ønsket at finde en sport til både Mohammad og hans bror. Begge blev introduceret til først håndbold og siden badminton og fik lidt støtte og hjælp undervejs. En frivilligven under træningen, taxatransport i en opstartsperiode og hjælp til ansøgning om ledsager hos kommunen  Sammen lykkedes det at finde de helt rigtige løsninger til dem begge 😉

Jeres indsats har været fantastisk!

“Louise har været super god til at hjælpe undervejs, svare på spørgsmål og sørge for den klare ramme der gør at vi endelig har fået meldt ikke bare Mohammad til, men også storebror til sport. Det er stort. I er gode.

Hils Egmont Fonden og sig mange tak. Det var præcis det skub vi manglede.”

Damayanthi,
Mor til Mohammad og Kavee

Mohammad Thamaru

Behov

Simon uden baggrund 1

Simon går til bodybuilding

Simon drømte om at have store muskler og at vinde store pokaler på scenen. I virkeligheden havde han nok mere en ‘one-pack’, frem for en ‘six-pack’. Så startede han til bodybuilding i PMT.

Behov

Afspil video

Find den sport der matcher dig

På vores nye specialsport søgeportal giver vi dig en lang række af muligheder for selv at sætte dine kriterier for valg af sport.
Du kan søge gennem din egen personlige filtrering, eller du kan vælge dén profil du syntes passer bedst til dig.

www.specialsportguide.com 

Skal vi tage en snak om netop dine muligheder for sport?

Skriv gerne til os på hej@specialsport.dk eller giv os et kald eller en sms på 6170 3060, så finder vi sammen ud af,
hvilken forening og sport der passer præcis til dig.

Raadgivningsteamet J C L G e1698579397859