[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Målgruppen” font_container=”tag:h1|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”full_width_grid” color_bg=”#d0efed” delay=”0″][vc_column][vc_wtr_testimonial type=”carusel” interval=”5000″ category=”handicap” limit=”10″ delay=”0″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text delay=”0″]”Vi arbejder for at alle børn og unge med særlige behov får adgang til foreningsliv og sportfællesskaber.”[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text delay=”0″]

Men hvad er lige særlige behov?

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space height=”50px”][vc_single_image image=”2694″ alignment=”center”][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text delay=”0″]Vi er ikke så vilde med diagnoser fordi vi (lidt populistisk sagt) hellere vil se på hvem man er og hvilke behov man har, frem for det dér handicap som de unge selv også nogle gange har det lidt anstrengt med.

 

Fakta er dog, at mange unge i vores målgruppe har et handicap, fordi de i praksis har nogle behov der skaber barrierer for deres deltagelse i samfundet. Så vi kalder det “særlige behov” istedet for “handicap”.

 

Lykkeliga kalder det “alle dem der døjer med noget“. Vi kan også kalde det autismespektrumforstyrrelser, udviklingshæmning, cerebral parese, muskelsvind, kommunikationshandicap, fysiske handicap, ADHD, angst, psykisk sårbarhed eller noget tiende.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_empty_space][vc_column_text delay=”0″]I praksis betyder det ikke ret meget. Har man et behov, som medfører at det er svært at være en del af det almindelige forenings fællesskab, så er der plads i specialsporten. Det fede er, at i specialsporten er der virkelig højt til loftet. Der er sjældent nogen der mugger over de andres behov eller måske endda særheder.

 

Skævheder, atypiske indslag, sjove bemærkninger eller direkte tale er hverdagskost på de fleste specialhold. Det er derfor at foreningslivet bliver endnu bedre og endnu sjovere, når mangfoldigheden bliver større. Det kan alle specialsport klubber skrive under på :)[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2971″ img_size=”medium” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_wtr_image_link version=”wtrShtLinkLight” img=”2974″ headline_f=”Målgrupper på kanten” url=”url:http%3A%2F%2Fhttps://specialsport.dk%2Findsatser-projekter%2F|||” delay=”0″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_empty_space height=”40px”][vc_column_text delay=”0″]Ikke-målgruppen[/vc_column_text][vc_column_text delay=”0″]Men ikke alle kan rumme eller rummes af en så høj grad af mangfoldighed. For nogen er der behov for én-til-én indsatser, hvor vi finder løsninger i det almene foreningsliv, på tilpassede vilkår.

Hvis udfordringerne handler mere om social udsathed, er de unge ikke indenfor vores målgruppe.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_wtr_clients type=”slider” interval=”1000″ target=”no” category=”aktivitetsmedlemmer” limit=”64″ delay=”0″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”200px”][/vc_column][/vc_row]